Gå direkte til indhold

Kom til online informations­møde om efter­uddannelse den 16. jan. 2025.

Tilmeld dig

Få hjælp og vejledning til

Efteruddannelse og kurser

Skriv til os, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her.

Ring til os, eller lad os ringe dig op, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her.

36 15 48 66
Mandag - fredag kl. 9.00 - 14.00
Studerende på efteruddannelse og kurser

Jeg har fået en viden alle kan bruge, og det kan du også.

Annette Buusman, Novo Nordisk
  • Akademiuddannelse

Kommunikation og formidling

For dig, der vil styrke den interne og eksterne kommunikation i din virksomhed.

Start fx 5. sep. 2024
Kommende hold
45
Akademiuddannelse

Kort videregående uddannelse

Deltidsstudie

Typisk 3 år

Kom i gang

Du kan løbende starte op på akademiuddannelsen i kommunikation og formidling.

Tilmeld dig et fag og kom i gang nu, eller kontakt vores studievejleder, som kan hjælpe dig med at planlægge din uddannelse.

Vil du sikre gennemslags­kraften i dine budskaber og styrke den interne og eksterne kommunikation i din virksomhed? Så er akademi­uddannelsen i kommunikation og formidling et oplagt valg for dig.

Derfor skal du læse kommunikation og formidling

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling er rettet mod dig, der til dagligt arbejder med kommunikation eller gerne vil have en karriere inden for kommunikation.

På uddannelsen kommer du på forkant med den nyeste viden, og du vil blive introduceret til konkrete kommunikationsværktøjer, -teorier og -modeller, der virker på strategisk plan og i praksis.

Bliv virksomhedens kommunikationsekspert

Derudover vil du få indsigt i en række centrale områder inden for kommunikation herunder personlig og strategisk kommunikation, sociale medier på tværs af kulturelle grænser, mundtlig, skriftlig og online kommunikation, og du får styrket dine kompetencer inden for præsentationsteknik og fundraising.

På uddannelsen i kommunikation arbejder vi ud fra praktiske problemstillinger og løsninger, som du kan anvende på din arbejdsplads og i andre professionelle sammenhænge fra dag et af. Derfor vil dine erfaringer og dit arbejdsliv indgå som vigtige elementer i undervisningen.

Du kan kalde dig merkonom, når du har gennemført fag svarende til 40 ECTS-point inden for de merkantile akademiuddanneler.

Det bliver du bedre til

På akademiuddannelsen i kommunikation og formidling lærer du blandt andet om:

  • Personlig kommunikation
  • Organisationens strategiske kommunikation
  • Mundtlig og skriftlig kommunikation
  • Kommunikation online og på de sociale medier
  • Kommunikation på tværs af kulturelle grænser
Annette Buusman

Jeg har taget udgangspunkt i min arbejdsplads i næsten alle afleveringer, så jeg har virkelig udnyttet uddannelsen til at tilføre værdi til mit arbejde.

Annette Buusman

Senior Global Project Manager, Novo Nordisk

Uddannelsens opbygning

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid. Vil du gerne bygge videre på studiet, åbner uddannelsen for, at du efterfølgende kan tage en relevant diplomuddannelse.

Uddannelsen består af to obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En akademiuddannelse tager typisk tre år at gennemføre med et til to fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre-seks måneder.

Valgfrihed på din kommunikationsuddannelse

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling har ingen studieretning, og du har derfor mulighed for at sammensætte uddannelsen ud fra lige netop dine behov og interesser. Du bestemmer også selv, om du vil tage hele akademiuddannelsen i kommunikation og formidling eller blot udvælge de fag, der interesserer dig, og tage dem som et enkeltstående kursus.

I oversigten nedenfor anbefaler vi dog to oplagte veje gennem uddannelsen, så du gennem dine valg af fag får skabt en tydelig, faglig profil.

Obligatoriske fag

20 ECTS

Der er to obligatoriske fag på akademiuddannelsen i kommunikation og formidling. Vi anbefaler, at du starter med de to obligatoriske fag for at opnå de grundlæggende kompetencer inden for personlig kommunikation og organisationskommunikation.

Vælg efter interesse

Vi anbefaler, at du følger én af de to veje afhængig af nuværende eller fremtidige arbejdsopgaver. Du har dog også mulighed for at erstatte valgfag med fag fra andre fagområder, fx ledelse, salg og økonomi.

Du kan maksimalt vælge valgfag for 30 ECTS fra det merkantile fagområde og maksimalt vælge valgfag for 15 ECTS fra andre fagområder. Kontakt vores studievejledere for mere information.

Digital kommunikation

30 ECTS

Ønsker du en kommunikationsprofil, der har fokus på digital kommunikation, anbefaler vi, at du vælger nedenstående valgfag.

Erhvervs­kommunikation

30 ECTS

Ønsker du en kommunikationsuddannelse, der dækker bredt i forhold til erhvervslivets behov, anbefaler vi, at du vælger nedenstående valgfag.

Afgangsprojekt

10 ECTS

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen og giver dig mulighed for at gå i dybden med et emne, du brænder for.

Populære fag

Alle uddannelsens fag

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling tæller 60 ECTS og er bygget op af obligatoriske og valgfrie fag og et afgangsprojekt. 

Printvenligt materiale

Hent et faktaark om uddannelsen

Fakta om akademiuddannelsen i kommunikation og formidling

Omstillingsfonden

Få op til 10.000 kroner til din efteruddannelse

Sådan gør du

Spørgsmål og svar

Nyt om salg og markedsføring

Gå ikke glip af faglig inspiration

Overvej også