Datamatikeruddannelsen på Cphbusiness har givet mig et stærkt udgangspunkt.
Kasper, datamatikerstuderende
- Erhvervsakademiuddannelse
Datamatiker
For dig, der er interesseret i IT, AI, programmering og ny teknologi.
Vinter 2026
30. januar 2025 på Cphbusiness Lyngby
Hvis du har interesse for IT, kunstig intelligens og ny teknologi, er datamatikeruddannelsen noget for dig. Som datamatiker har du et solidt fundament for en karriere inden for IT-branchen.
Som datamatiker vil du få mulighed for at arbejde på spændende IT-projekter og få indsigt i de nyeste teknologier. Mulighederne er mange, og der bliver i fremtiden mangel på arbejdskraft med en god IT-baggrund.
Uddannelsen til datamatiker giver dig adgang til at indgå i en lang række opgaver i forbindelse med udvikling og vedligeholdelse af software. Det spænder lige fra forretningsmæssige analyser, udarbejdelse af kravspecifikationer, projektstyring, kvalitetssikring og dokumentation til selvfølgelig at udtænke og programmere det færdige system.
Jobmuligheder
Som datamatiker har du rigtig gode jobmuligheder inden for IT-området, og lønnen er typisk relativt høj.
Du kan fx få job som:
- Systemudvikler
- Programmør
- Netværksadministrator
- IT-konsulent
- IT-arkitekt
- Systemanalytiker
- Tester
- Systemadministrator
- IT-designer
- IT-projektleder
Datamatikere arbejder både i private og offentlige virksomheder nationalt og internationalt.
Beskæftigelsen er god. Faktisk er efterspørgslen efter IT-medarbejdere større end udbuddet, og datamatikeruddannelsen dækker en betydelig del af IT-arbejdsmarkedet.
Lønniveauet er typisk højt, men kravene til dine kompetencer også er betydelige. Derfor er det ikke kun vores mål at give dig en uddannelse, der medfører, at du kan få et godt job. Vi sørger også for, at du får kompetencer til at udvikle dig inden for dit job.
Muligheder for videreuddannelse
Med en datamatikeruddannelse har du mulighed for at læse videre på følgende uddannelser på Cphbusiness:
Professionsbachelor i softwareudvikling Professionsbachelor i webudvikling Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship
Nyt om datamatiker
Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister
18., 19. og 20. februar 2025
Kom til åbent hus
Det lærer du
Datamatikeruddannelsen er en relativt teknisk uddannelse, hvor du arbejder med alle aspekter, der knytter sig til realisering af IT-systemer. Fokus på uddannelsen er at give dig kompetencer til at kunne bygge IT-systemer, og derfor er det helt centralt, at du får færdigheder inden for programmering og systemudvikling.
På uddannelsen får du desuden generel viden om organisation, som betyder, at du forstår den sammenhæng, IT-systemer anvendes i. Du får også styrket din tekniske viden, så du forstår det tekniske miljø, et IT-system afvikles i.
“Alt, hvad vi lærer om fx systemudvikling og programmering, bruger vi med det samme i opgaver og prototyper. Det er fedt, for så kan jeg straks se, hvordan jeg kan bruge den viden, og om det virker eller ej.
Studiets opbygning
Uddannelsen til datamatiker en videregående uddannelse, som kun tager 2½ år. Uddannelsen består af en række obligatoriske og valgfri elementer, praktik og et afsluttende eksamensprojekt.
De obligatoriske uddannelseselementer dækker kerneområderne systemudvikling, programmering, teknologi og virksomheden og er fordelt på uddannelsens første fire semestre.
På de første fire semestre arbejder du med projekter og øvelser med udgangspunkt i danske og udenlandske virksomheder. Det medvirker til, at du får et klart billede af uddannelsens relevans på arbejdsmarkedet. Du har mulighed for at tage et udlandsophold på 3. og/eller 4. semester.
På 4. semester har du desuden mulighed for at vælge valgfag inden for de områder, der særligt interesserer dig.
5. semester består af et praktikforløb i en virksomhed, hvor du kan bruge de kvalifikationer, du har opnået i undervisningen. Det sidste semester vil også indeholde det afsluttende eksamensprojekt, som gerne laves i samarbejde med en virksomhed.
Kerneområderne programmering og systemudvikling er de primære fagområder, mens teknologi og virksomheden er at betragte som støttefagområder, da de fokuserer på den kontekst, hvori systemudvikling og programmering foregår. I praksis er undervisningen ikke fagopdelt, men de enkelte discipliner bliver bragt ind i undervisningen, når det er relevant for de opgaver, vi løser.
Fakta om uddannelsen
Mød studerende og undervisere, som fortæller om uddannelsen og studielivet.
Ansøgning og optagelse
Sommer
Har du en dansk gymnasial uddannelse, kan du søge optagelse via kvote 1 eller 2.
Har du en international eller udenlandsk eksamen, som er vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen, eller har du en erhvervsuddannelse, skal du søge optagelse via kvote 2.
Frister
15. marts kl. 12: Kvote 2
5. juli kl. 12: Kvote 1
Steder
Cphbusiness Lyngby og Cphbusiness på Bornholm (Der er kun optag på Bornholm hvert andet år. Næste gang er sommeren 2025)
Ansøgning
optagelse.dk
Vinter
Ved vinteroptag skal du ikke søge i kvote 1 eller 2. Der foretages derimod en overordnet vurdering af hver enkelt ansøgning,
Frister
30. september kl. 12.00: ikke-EU-statsborgere eller dispensat
15. november kl. 12.00: EU-statsborgere
Sted
Cphbusiness Lyngby
Ansøgning
Her på hjemmesiden.