Gå direkte til indhold

Kom til åbent hus til oktober og hør mere om uddannelser og studieliv.

Tilmeld dig

Få hjælp og vejledning til

Software­udvikling

Har du spørgsmål til uddannelsen i software­udvikling, kan du kontakte vores studievejledere, som står klar til at hjælpe dig.

Cphbusiness Lyngby

36 15 45 14
Mandag - torsdag 9.00 - 11.00

Er du i tvivl om, hvordan du søger, eller hvordan du bliver optaget? Kontakt optagelseskontoret:

Optagelseskontoret

36 15 49 00
Mandag - fredag kl. 9.00 - 12.00
Inkubatoren
Studerende med computer
  • Professionsbacheloruddannelse (top-up)

Software­udvikling

For dig, der vil arbejde med design, arkitektur, udvikling og test i store IT-projekter.

Næste studiestart: Vinter 2025
Frister:
15. november kl. 12.00 EU-statsborgere
30. september kl. 12.00 Ikke-EU-statsborgere eller dispensat
Fuldtidsstudie
1 ½ år inkl. praktik
Krav
Erhvervsakademiuddannelse
Alternativ studiestart
Sommer 2025

Søg ind

På professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling er der studiestart både sommer og vinter. Følg ansøgningsguiden og find din vej til optagelse.

Vinteroptaget åbner 15. september 2024.

Hvis du syntes, det var sjovt at designe og implementere IT-systemer på datamatiker­uddannelsen, så er professionsbachelor­uddannelsen i softwareudvikling helt sikkert noget for dig.

Efterspørgslen på IT-medarbejdere er stor, og med en professionsbacheloruddannelse i softwareudvikling har du rigtig gode jobmuligheder. Du vil kunne få en spændende karriere med fokus på fx systemudvikling eller projektledelse i store IT-projekter.

Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet som professionsbachelor i softwareudvikling, kan du fx få job som:

  • Systemudvikler
  • Systemarkitekt
  • IT-arkitekt
  • Tester
  • Applikationsarkitekt
  • Programmør
  • Projektleder

Beskæftigelsen inden for IT-området er god. Faktisk er efterspørgslen efter IT-medarbejdere større end udbuddet. Sikkerheden i jobbet stiger med en professionsbacheloruddannelse, selvom mindre kan gøre det inden for IT-området. 

Med en uddannelse i softwareudvikling vil du kunne få en spændende karriere som systemudvikler i store (globale) IT-projekter og på sigt som arkitekt eller projektleder i sådanne projekter.

Muligheder for videreuddannelse

Med en professionsbachelor i softwareudvikling har du mulighed for at forsætte studierne ved at tage en masteruddannelse i IT softwarekonstruktion på IT Universitetet. Uddannelsen er desuden adgangsgivende og forhåndsgodkendt til to kandidatuddannelser på RUC: Computer Science og Digital Transformation.

Du har også mulighed for at tage en masteruddannelse i udlandet.

Nyt om softwareudvikling

Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister

22., 23. og 24. oktober 2024

Kom til åbent hus

Mød studerende, undervisere og studievejledere, og hør mere om studieliv og videregående uddannelser, når vi slår dørene op til åbent hus.
Tilmeld dig åbent hus

Det lærer du

Hvis du ønsker at kunne indgå i store udviklingsprojekter, hvor kravene til design, arkitektur og teknisk kunnen øges betydeligt, mens kompetencerne til at indgå i en stor udviklingsorganisation bliver en afgørende kompetence for din karriere, så er du på rette vej her.

På uddannelsen arbejder du med, hvordan store systemer integreres, testes og dokumenteres. Du lærer desuden, hvordan samarbejdet koordineres, når mange udviklere skal udvikle ét stort system.

Du bliver med andre ord ekspert i design, udvikling og implementering af komplekse og datatunge IT-systemer. 

Uddannelsen forbereder dig desuden til at arbejde i et internationalt arbejdsmiljø. Det skyldes, at mange får jobs i internationale virksomheder, hvor der samarbejdes på tværs af landegrænser. 

Studiets opbygning

Professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling (top-up) bygger direkte oven på datamatikeruddannelsen, og fokus er på at bygge store, distribuerede, datatunge IT-systemer - emner som har været i fokus på 3. semester på datamatikeruddannelsen.

Uddannelsen i softwareudvikling er en 1½-årig videregående uddannelse, hvor de første to semestre er baseret på varieret undervisning, såsom projektarbejde, gæsteforelæsninger m.m.

3. semester består af et praktikforløb, hvor du får mulighed for at bruge de kvalifikationer, som du har opnået i undervisningen, i praksis. Det sidste semester vil også indeholde det afsluttende bachelorprojekt, som gerne udarbejdes i samarbejde med en virksomhed.

Fakta om uddannelsen

Mød studerende og undervisere, som fortæller om uddannelsen og studielivet.

Ansøgning og optagelse

Du skal have en erhvervsakademiuddannelse eller tilsvarende forudsætninger for at søge ind på en professionsbacheloruddannelse (top-up).

Sommer

Frister
15. marts kl. 12.00 (ikke-EU-statsborgere)
1. juli kl. 12.00 (EU-statsborgere).

Sted
Cphbusiness Lyngby

Ansøgning
Her på hjemmesiden.

Vinter

Frister
29. september kl. 12.00 (ikke EU-statsborgere eller dispensat)
15. november kl. 12.00 (EU-statsborgere)

Sted
Cphbusiness Lyngby

Ansøgning
Her på hjemmesiden.

Flere spørgsmål og svar

Overvej også