- Professionsbacheloruddannelse
Finansbachelor
For dig, der vil arbejde med ejendomshandel, bank, realkredit, forsikring eller pension.
Drømmer du om en spændende karriere inden for bank, realkredit, ejendomsadministration, forsikring, pension eller ejendomshandel? Så er finansbacheloruddannelsen det oplagte valg for dig.
Finansbacheloruddannelsen er målrettet de kompetencer, som finanssektoren efterspørger, og den er et rigtig godt udgangspunkt, hvis du drømmer om at arbejde som fx bankrådgiver, ejendomsmægler eller økonomimedarbejder i en offentlig eller privat virksomhed.
Jobmuligheder
Når du er færdiguddannet finansbachelor, kan du fx få job inden for:
- Bank
- Ejendomsmægler
- Pension
- Forsikring
- Realkredit
- Ejendomsadministration
- Økonomiafdelinger i offentlige og private virksomheder
Når du er uddannet finansbachelor, står du stærkt på jobmarkedet i økonomi- og finansbranchen, og du kan gå direkte ud og få et job, hvor der både er god løn og spændende arbejdsopgaver.
Uddannelsen retter sig mod alle jobfunktioner i den finansielle sektor, privat- og erhvervskunderådgivning såvel som back-office funktioner.
Muligheder for videreuddannelse
Hvis du efter at have taget en professionsbachelor i finans overvejer at studere videre og efterfølgende søge ind på en kandidatuddannelse, skal du ansøge om merit hos den pågældende uddannelsesinstitution. Du skal derfor kontakte aftagerinstitutionen, idet det alene er denne institution, der træffer beslutning om merit og vilkårene herfor.
Du kan bl.a. søge ind på kandidatuddannelse i jura for professionsbachelorer på Københavns Universitet.
Du har mulighed for at tage en masteruddannelse i Danmark såvel som i udlandet.
Nyt om finansbachelor
Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister
18., 19. og 20. februar 2025
Kom til åbent hus
Det lærer du
Uddannelsen til finansbachelor giver dig en bred viden om erhvervsøkonomi, erhvervsjura, projektledelse og ejendomsfinansiering, og du får konkrete værktøjer, som du kan bruge til at forstå og analysere finansteoretiske problemstillinger.
På finansbacheloruddannelsen lærer du at gennemføre rådgivning af finansielle ydelser og produkter.
Du har under uddannelsen mulighed for at tage et udlandsophold på 3. semester på ét af vores partner universiteter i eller udenfor Europa.
På 5. semester kan du gennemføre virksomhedspraktik i udlandet.
Studiets opbygning
Finansbacheloruddannelsen er en 3½-årig videregående uddannelse. Uddannelsen er ikke en top-up, men læses som en samlet professionsbacheloruddannelse.
De første 3 semestre er baseret på varieret undervisning, såsom projektarbejde, case-øvelser og præsentationer med udgangspunkt i danske og udenlandske, finansielle virksomheder. På den måde får du fra første dag indblik i uddannelsens relevans på arbejdsmarkedet.
Dele af uddannelsen foregår på engelsk, og der stilles derfor krav om, at du som studerende kan gennemføre disse. Det vil sige, at du skal kunne læse tekster på engelsk, deltage aktivt i engelsksproget undervisning samt skrive og fremlægge opgaver og projekter på engelsk. Fag, der gennemføres på engelsk, udmunder også i en eksamen på engelsk.
Du har mulighed for at tage et udlandsophold på 3. semester.
På 4. semester vælger du den studieretning, som passer til dit valg af profession (Bank, Forsikring, Ejendomshandel, Ejendomsadministration, Økonomistyring).
5. semester er et praktikforløb, hvor du får mulighed for i praksis at bruge de kvalifikationer, du har opnået gennem uddannelsen.
På 6. semester fortsætter du med den studieretning, som du valgte på 4. semester, og som du har gennemført praktik i. På 7. semester skal du skrive et bachelorprojekt, som gennemføres i tæt samarbejde med en virksomhed enten i Danmark eller i udlandet.
Fakta om uddannelsen
Mød studerende og undervisere, som fortæller om uddannelsen og studielivet.
Ansøgning og optagelse
På finansbacheloruddannelsen er der studiestart om sommeren.
Har du en dansk gymnasial uddannelse, kan du søge optagelse via kvote 1 eller 2.
Har du en international eller udenlandsk eksamen, som er vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen, eller har du en erhvervsuddannelse, skal du søge optagelse via kvote 2.
Frister
15. marts kl. 12: Kvote 2
5. juli kl. 12: Kvote 1
Steder
Cphbusiness City
Ansøgning
optagelse.dk