- Erhvervsakademiuddannelse
Handelsøkonom
For dig, der vil arbejde med salg, indkøb, customer relations og detail.
Har du handelstalent, og drømmer du om at arbejde med salg eller indkøb? Så er handelsøkonomuddannelsen noget for dig.
Som handelsøkonom får du mulighed for at få en spændende karriere inden for fx salgsledelse, customer relations, indkøb, drift og detail. Uddannelsen giver dig en bred viden om bl.a. indkøb, salg, markedsføring, kommunikation, organisation og ledelse.
Jobmuligheder
Når du er færdiguddannet som handelsøkonom, kan du fx få job som:
- Distriktschef
- Key account manager
- Afdelingschef
- Brand manager
- Indkøber
- Indkøbsassistent/-koordinator
- Supply Chain Coordinator/Planner
- Account manager
- Salgskonsulent
- Butikschef
- Delivery manager
- Salgsleder
- CRM Manager
- E-Commerce Coordinator
Du vil typisk komme til at arbejde med indkøb, salg og markedsføring i en handelsvirksomhed. Det kan både være i fysiske og digitale virksomheder.
Med en handelsøkonomuddannelse i bagagen har du gode løn- og jobmuligheder, da du bringer en bred vifte af kompetencer til bordet, og du vil være attraktiv for arbejdsgivere inden for mange forskellige brancher. Der er en lav arbejdsløshed blandt nyuddannede handelsøkonomer.
Muligheder for videreuddannelse
Med en handelsøkonomuddannelse har du mulighed for at læse videre på følgende uddannelser på Cphbusiness:
Professionsbachelor i dataanalyse Professionsbachelor i e-handel Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Professionsbachelor i international handel og markedsføring Professionsbachelor i international hospitality management Professionsbachelor i sportsmanagement
Nyt om handelsøkonom
Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister
18., 19. og 20. februar 2025
Kom til åbent hus
Det lærer du
På handelsøkonomuddannelsen får du en bred viden om virksomhedens interne og eksterne forhold og handelsprocesser. Du kommer bl.a. til at arbejde med analyser af nye tendenser fra marked og samfund og optimering og udvikling af købsoplevelsen.
Når du er færdiguddannet som handelsøkonom, er du kvalificeret til at planlægge, organisere og gennemføre opgaver, der vedrører handelsvirksomheders indkøb, salg og markedsføring.
På 3. og 4. semester skal du i lønnet praktik. Det er en super god måde at få prøvet alt det nye, du har lært, af i praksis.
“På studiet har vi gruppearbejde, hvor vi arbejder med cases. Det er fedt at komme ud og være i direkte kontakt med alt fra små iværksættervirksomheder til større organisationer.
Studiets opbygning
Handelsøkonomuddannelsen er en videregående uddannelse, der kun tager to år. 1. og 2. semester er baseret på varieret undervisning med øvelser og opgaver, hvor vi tager udgangspunkt i danske og udenlandske virksomheder. På den måde får du koblet din viden til arbejdsmarkedet, og du stifter bekendtskab med de udfordringer, du kan møde i et job efter uddannelsen. Du får kompetencer, du kan gå ud og bruge direkte i et job.
På handelsøkonomuddannelsen er undervisningen baseret på blended learning. Det betyder, at vi kombinerer internet og digitale medier med traditionel undervisning i klasselokalet.
Du vil, alt efter dine interesser, kunne vælge et valgfag, som tager afsæt i tendenser og efterspørgsel hos erhvervslivet.
3. og 4. semester består af et lønnet praktikforløb i Danmark eller udlandet. Det 4. og sidste semester vil også indeholde det afsluttende eksamensprojekt.
Ansøgning og optagelse
På handelsøkonomuddannelsen er der studiestart om sommeren.
Har du en dansk gymnasial uddannelse, kan du søge optagelse via kvote 1 eller 2.
Har du en international eller udenlandsk eksamen, som er vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen, eller har du en erhvervsuddannelse, skal du søge optagelse via kvote 2.
Frister
15. marts kl. 12: Kvote 1
5. juli kl. 12: Kvote 1
Steder
Cphbusiness Søerne og Cphbusiness Hillerød
Ansøgning
optagelse.dk