Gå direkte til indhold

Kom videre

Få hjælp og vejledning

Skriv til os, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her.

Studerende på videregående uddannelse
  • Nyhed

Cphbusiness åbner dørene for 3.038 nye studerende

Cphbusiness er klar til at byde 3.038 nye studerende velkommen efter sommerferien.

Klokken 00.01 den 26. juli fik kommende studerende landet over svar på, om de er blevet optaget på en videregående uddannelse efter sommerferien. 3.038 af dem fik besked om, at de har fået en studieplads på Cphbusiness.

2.499 er blevet optaget på erhvervsakademiuddannelserne, finansbacheloruddannelsen og den nye professionsbacheloruddannelse value chain management gennem Den Koordinerede Tilmelding. 539 er optaget på professionsbacheloroverbygningerne.

– Vi glæder os til at byde de nye studerende velkommen på vores afdelinger, hvor de kan se frem til praksisnær undervisning, som klæder dem på til at glide direkte ind på arbejdsmarkedet.

I 2023 havde Cphbusiness et rekordstort optag på 3.065.

– Årets optag er ikke langt derfra, og vi er meget tilfredse. Det er skønt, at så mange vælger vores uddannelser – ikke mindst for virksomhederne, som har behov for de kompetencer, de studerende får på Cphbusiness, siger rektor Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness.

Klassikere scorer højt – og en ny ser dagens lys

Den største uddannelse på Cphbusiness er erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom, hvor 614 er blevet optaget.

Cphbusiness’ finansielle uddannelser tiltrækker fortsat mange studerende, og 1.085 skal således studere enten finansbachelor, finansøkonom eller financial controller efter sommerferien.

37 studerende har fået tilbudt en plads på den splinternye professionsbacheloruddannelse value chain management. Uddannelsen udbydes på Cphbusiness Lyngby og klæder de studerende på til at styre og optimere virksomheders værdikæde.

Uddannelsen har fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og digitalisering, og den giver viden og kompetencer, som er essentielle for mange virksomheder, siger han.

Ole Gram-Olesen

Rektor på Cphbusiness

– Det er en helt ny uddannelse, som man kun kan tage hos os eller VIA University College. Målet var at kunne oprette et hold på mindst 30 studerende, og det mål er nået, siger Ole Gram-Olesen.

180 skal studere online

Cphbusiness udbyder erhvervsakademiuddannelserne markedsføringsøkonom, finansøkonom og service- og oplevelsesøkonom online. I år er 180 blevet optaget på en onlineuddannelse, hvor tallet i 2023 var 166.

– Nogle studerende har behov for mere fleksibilitet for at få hverdagen til at spille sammen med en uddannelse på fuld tid. Det kan vi tilbyde med vores onlineuddannelser. Vi har udbudt fuldtidsuddannelser online siden 2021, og det er tydeligt, at de appellerer til mange, siger Ole Gram Olesen.

Største uddannelser på Cphbusiness ved sommeroptaget 2024

  • Markedsføringsøkonom: 614 (516 på Cphbusiness Søerne, 38 på Cphbusiness Hillerød, 60 online)
  • Finansøkonom: 596 (451 på Cphbusiness City, 76 på Cphbusiness Hillerød, 9 på Cphbusiness på Bornholm, 60 online)
  • Finansbachelor: 360 (360 på Cphbusiness City)
  • Service- og oplevelsesøkonom: 231 (171 på Cphbusiness Søerne, 60 online)
  • International handel og markedsføring: 205 (205 på Cphbusiness Søerne)