Tine Bork vinder Undervisningsprisen 2024

Tine Bork fra professionsbacheloruddannelsen i e-handel vinder Undervisningsprisen 2024 på Cphbusiness.

17. juni 2024

Et fokus på de studerende som hele mennesker har sikret adjunkt Tine Bork fra professionsbacheloruddannelsen i e-handel Undervisningsprisen 2024 på Cphbusiness.

– Jeg er der jo, fordi jeg har lyst til at gøre en forskel for de studerende, så at de vender tilbage og siger, at det har haft stor betydning for dem, det synes jeg bare er superfedt, siger Tine Bork.

Den 24. maj blev hun på Cphbusiness’ årskonference kåret som vinder af årets pris blandt et felt på seks undervisere fra Cphbusiness. Indstillingerne kommer fra kollegaer, chefer og ikke mindst de studerende.

En positiv forskel

Uddannelsesdirektør Line Louise Hansen uddelte prisen, og løftede samtidig sløret for, hvorfor juryen havde nomineret Tine Bork til en finaleplads blandt årets indsendte indstillinger.

– Her har vi at gøre med en underviser, som er meget stærk på det relationelle, og som viser, at du tror på dine studerende og bakker dem op i deres uddannelsesforløb og med deres personlige udvikling. De mange studerende, der har nomineret dig, Tine, beskriver, hvordan du har gjort en positiv forskel for dem, og samtidig er din undervisning en god blanding af teori og praksis og klæder de studerende godt på til deres videre færd, sagde hun inden spændingen blev udløst.

Fra en studerendes indstilling lød det blandt andet:

– Det mest værdifulde ved Tines undervisning er dog, hvordan hun virkelig investerer i vores personlige udvikling. Det skaber en undervisning, der ikke kun handler om at bestå eksamener, men om at vokse som enkeltpersoner og være klar til fremtiden.

Arbejder med mennesker

Tine Bork kan godt genkende billedet af, at hun har fokus på mere end blot det faglige.

– Min filosofi er, at hvis man som menneske ikke fungerer, så er det også rigtig svært at tage imod det faglige. Og det er jo ikke fordi, at jeg er der for at skulle redde nogen – jeg er jo ikke hverken psykolog eller noget andet – men jeg tror på, at hvis man arbejder med sig selv på det personlige plan, så er man meget mere modtagelig over for alt det faglige, vi kommer med i undervisningen, siger hun.

Derfor arbejder hun fra starten med de studerende som hele mennesker med fokus på blandt andet kommunikation, forskelligheder og grænser – og det er noget, der også giver pote i forhold til gruppearbejdet.

– Det er ikke sikkert, at de mødes privat og drikker øl hver fredag, men de lærer at bruge hinandens forskelligheder til noget godt. Og det gør også, at de ikke skal bruge energi på at være i grupper, hvor de har dårligt samarbejde, bagtaleri eller andet, men have fokus på det, der er rigtig, rigtig vigtigt hos os, altså det faglige, siger Tine Bork.

500.000 kr. på højkant

Det er ikke kun på Cphbusiness, at Undervisningsprisen 2024 bliver uddelt. Det gør den også på landets øvrige videregående uddannelsesinstitutioner, og blandt landets otte erhvervsakademier bliver der fundet én vinder, som modtager den nationale pris for erhvervsakademisektoren.

Med den nationale pris følger 500.000 kr. fordelt på 300.000 kr. til ”udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø på de videregående uddannelsesinstitutioner” og 200.000 kr., som er en personlig hæderspris.

Undervisningsprisen 2024 uddeles i efteråret 2024, hvor prismodtagerne af de i alt syv priser på tværs af de videregående uddannelser findes til en prisuddeling.