Prøvetagere og rådgivere - Praktikanter prøver det hele hos Dansk MiljøAnalyse

Praktikanter i Dansk MiljøAnalyse tager både miljøprøver, skriver rapporter og rådgiver kunder. Virksomheden, som undersøger bygninger for miljøskadelige stoffer, har et tæt samarbejde med Cphbusiness’ miljøteknologer og har fastansat mere end ti af slagsen siden 2016.

29. maj 2024

- Byggeri efterlader er stort aftryk på vores klima og miljø. Derfor er det også et område, hvor vi kan gøre en stor forskel, og det brænder vores praktikanter fra miljøteknologuddannelsen for.

Sådan siger markeds- og udviklingschef Martin Nerum Olsen fra virksomheden Dansk MiljøAnalyse, som hvert år tager praktikanter fra den videregående uddannelse miljøteknolog på Cphbusiness.

Mere end ti uddannede miljøteknologer er blevet ansat i virksomheden, siden nogle af de første studerende dimitterede fra uddannelsen i 2016.

Vi er enormt glade for vores samarbejde med Cphbusiness og muligheden for at tage imod dygtige praktikanter og være med til at udvikle dem.
Martin Nerum Olsen
Markeds- og udviklingschef
Dansk MiljøAnalyse

Er med i hele processen

Hvilke miljøskadelige stoffer indeholder bygninger og bygningsmiljøer? Og hvordan skal stofferne håndteres? De spørgsmål hjælper Dansk MiljøAnalyse sine kunder med at besvare.

På hovedkontoret i Vedbæk står virksomhedens 35 medarbejdere for hele processen. Lige fra kunden henvender sig til prøvetagning i bygningen, analyser i laboratoriet, rapportering af resultater og rådgivning af kunden.

Bortset fra analyserne i laboratoriet får praktikanterne fra miljøteknologuddannelsen lov til at prøve det hele i praktikperioden på tre måneder.

– Den første måned tager de en masse prøver, og så bygger vi de andre ting på. Det kan vi, fordi det er nogle gode praktikanter. Det hænger uløseligt sammen, fortæller Martin Nerum Olsen.

Praktikanterne har gåpåmod og kompetencer, som ligger i spændingsfeltet mellem teoretisk viden og praktiske evner. Det er en særlig kombination, som gør, at de kan bidrage med rigtigt meget.
Martin Nerum Olsen
Dansk MiljøAnalyse

Du kan tage erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog på Cphbusiness Laboratorie og Miljø i Hillerød. Læs mere her.


Lærer også om det psykologiske aspekt

De bygninger, som Dansk MiljøAnalyse undersøger, er primært ældre bygninger, der skal rives ned eller renoveres. Men byggematerialer er ikke det eneste, som praktikanterne lærer at håndtere, forklarer Martin Nerum Olsen.

– Det er en stor psykologisk øvelse, når du skal ud og fortælle folk, at de fx har asbest i deres hjem. Så jobbet hos os handler også om at håndtere mennesker, og man lærer at præsentere de resultater, man har fået, på den bedst mulige måde, siger han.

Praktikanterne fra Cphbusiness passer perfekt ind i Dansk MiljøAnalyse, siger markeds- og udviklingschef Martin Nerum Olsen.

Miljøteknologerne passer perfekt ind

Dansk MiljøAnalyse har ansat mere end ti miljøteknologer fra Cphbusiness, og langt de fleste er startet som praktikanter.

– Vi er glade for, at vi har fået øjnene op for Cphbusiness’ miljøteknologer, og at uddannelsen nu er en fast del af vores rekrutteringsbase. Vores ansatte spænder fra ufaglærte til ph.d.-forskere, og miljøteknologerne passer perfekt ind med deres kombination af teoretisk viden og praktiske kompetencer, siger Martin Nerum Olsen.

Casper er den nyeste ansatte miljøteknolog

Et af de seneste skud på stammen i Dansk MiljøAnalyse er 26-årige Casper Royal Rasmussen. Han dimitterede som miljøteknolog i juni 2023 og blev ansat som miljørådgiver i virksomheden kort efter.

Inden han søgte ind på Cphbusiness, gik han på elektrikeruddannelsen og uddannelsen til psykomotorisk terapeut. Men ingen af delene var det rigtige.

– Jeg har altid interesseret mig for naturen og miljøet. Samtidig var det en forholdsvis kort uddannelse med et nært studiemiljø, hvor jeg kunne arbejde praktisk og få nogle oplevelser, siger Casper Royal Rasmussen.

Han hørte første gang om Dansk MiljøAnalyse, da han skulle søge praktik. Han syntes, stedet lød spændende, og efter en god samtale med Martin Nerum Olsen søgte han ind og startede i praktik i begyndelsen af 2023.

– Det virkede som et sted, hvor jeg kunne prøve mig selv af og være med til mange opgaver. Jeg skulle ikke bare stå i baggrunden og følge med i de fastansattes arbejde. Og det levede praktikken op til. Jeg havde en god portion viden med fra studiet, men jeg lærte også helt vildt meget i mine tre måneders praktik. For mig var det de vigtigste tre måneder på uddannelsen, fortæller han.

26-årige Casper Royal Rasmussen gik direkte fra praktik til fast job i Dansk MiljøAnalyse, hvor han i dag er ansat som miljørådgiver.


Praktik er en fast del af Cphbusiness’ videregående uddannelser. Læs om dem her:


Specialiserer sig i rapporter

Casper Royal Rasmussen var ikke i tvivl, da han blev tilbudt en fastansættelse som miljørådgiver i Dansk MiljøAnalyse.

Det er kort sagt bare et fedt sted at være. Her er en god stemning og nogle spændende opgaver, så selvfølgelig ville jeg gerne fortsætte.
Casper Royal Rasmussen
Miljørådgiver
Dansk MiljøAnalyse

I dag arbejder Casper Royal Rasmussen primært sidder med rapportering.

– Jeg har fået mere ansvar end under praktikken, og så har jeg fået lov til at lave mange rapporter, fordi det fanger mig allermest. Som fastansat kan man stadig være med i hele processen, og jeg tager også prøver en gang imellem. Men det er fedt, at jeg selv har kunnet vælge det område, som jeg vil beskæftige mig med, siger han.


Læs mere om Dansk MiljøAnalyse på virksomhedens hjemmeside.