Årets søgning: 2.516 søger Cphbusiness ved kvote 1-ansøgningsfristen

2.516 har søgt ind på Cphbusiness som førsteprioritet ved årets kvote 1-ansøgningsfrist.

05. juli 2024

Da klokken slog 12.00 den 5. juli, 2024 havde 2.516 personer søgt om optagelse på én af Cphbusiness’ videregående uddannelser som førsteprioritet gennem den koordinerede tilmelding. Dertil kommer 908 personer, som har søgt optagelse på én af professionsbacheloroverbygningerne som førsteprioritet.

I 2023 søgte 2.433 personer en videregående uddannelse på Cphbusiness som førsteprioritet gennem den koordinerede tilmelding og 859 som førsteprioritet til professionsbacheloroverbygningerne.

– Der er en stigende interesse for vores uddannelser, og det kan jeg godt forstå, for det er brugbare uddannelser med en lav ledighed , hvor man kommer hurtigt i job, siger uddannelsesdirektør Line Louise Hansen fra Cphbusiness.

Hun hæfter sig ved det store antal mennesker, som med deres ansøgning har valgt Cphbusiness til.

– Det er en cadeau til vores uddannelser, og vi glæder os meget til at tage imod de studerende, siger hun.

Kernefaglighed i vækst

Cphbusiness oplever vækst på tværs af uddannelsesområderne – ikke mindst på nogle af uddannelserne med allerstørst optag, nemlig markedsføringsøkonom, finansøkonom og finansbachelor, hvor henholdsvis 558, 714 og 385 har valgt at søge ind som førsteprioritet.

– Vi har et stærkt brand inden for markedsføring og finans. Og den faglighed, der ligger deri, er meget aktuel. Vi er en business-uddannelsesinstitution , og studerende, der interesserer sig for forretning, bliver tiltrukket af vores uddannelser, siger Line Louise Hansen.

Flere vælger onlineuddannelser

Siden 2021 har Cphbusiness udbudt fuldtidsuddannelse r online. Det begyndte med finansøkonomuddannelsen, og siden er markedsføringsøkonom og service- og oplevelsesøkonom kommet til.

Onlineuddannelserne er stadigt mere populære. I år har 259 ansøgere søgt optagelse på en af de tre uddannelser som førsteprioritet.

– Jeg tror, at det spreder sig, at de online uddannelser er en mulighed, hvis man befinder sig i en livssituation, hvor man ikke kan tage en fuldtidsuddannelse, der kræver fysisk fremmøde flere gange om ugen , siger Line Louise Hansen.

Onlineuddannelser er fuldtidsuddannelser på linje med de andre uddannelser på Cphbusiness, men fraværet af fysisk fremmøde giver en ekstra fleksibilitet.

– Vi kan se, at vi har flere studerende på de uddannelser, som ellers ikke ville have taget en uddannelse, siger hun.

Ny uddannelse godt fra land

Til sommeroptaget 2024 har studerende for første gang kunnet søge optagelse på den 3,5-årige professionsbacheloruddannelse i value chain management, og det er der 37, der har gjort med uddannelsen som førsteprioritet.

Uddannelsen har fokus på bæredygtighed og værdikædeledelse, og det er første gang, uddannelsen har kunnet tages på Sjælland.

– Jeg synes faktisk, at det er en utrolig flot søgning på en uddannelse, som ikke er så kendt endnu, siger Line Louise Hansen.

Målet var at oprette et hold på baggrund af mindst 30 gode ansøgere, og det ser ud til at blive opfyldt.

– Det er en rigtig god start for en ny uddannelse, siger hun.