Maries studieliv faldt i hak på Cphbusiness Hillerød: Studiemiljøet er helt specielt

Det nære studiemiljø og muligheden for at studere lokalt på Cphbusiness Hillerød var det helt rigtige for Marie Nydal. Hun dimitterede fra uddannelsen markedsføringsøkonom i januar 2023 og blev kort efter ansat som Digital Marketing Manager i virksomheden Grape.

20. juni 2023

Nogle gange rammer man plet. Det skete for Marie Nydal, da hun i 2021 trådte ind på Cphbusiness Hillerød for at læse erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom.

- Mange drømmer om studielivet i København, men det har aldrig tiltalt mig. Jeg er født og opvokset i Nordsjælland og vil gerne blive boende her. Så da muligheden for at studere i Hillerød opstod, og uddannelsen endda passede perfekt til mig og mine drømme, greb jeg den, siger 24-årige Marie Nydal.

To år senere kunne hun kalde sig markedsføringsøkonom. Og dagen efter den sidste eksamen landede hun et job som Digital Marketing Manager i virksomheden Grape.

Marie NydalDagen efter, at Marie Nydal dimitterede fra uddannelsen markedsføringsøkonom, blev hun ansat i e-learning-virksomheden Grape.

Foretrak praktisk undervisning og et mindre uddannelsessted

Da Marie Nydal efter halvandet sabbatår ville i gang med at studere, faldt valget i første omgang på Aalborg Universitet i København.

- Jeg er en rigtig bognørd og var sikker på, at jeg skulle læse en traditionel bacheloruddannelse inden for digital kommunikation, forklarer hun.

Men det stod hurtigt klart, at undervisningsformen på universitetet ikke var den rigtige for hende.

- Jeg havde brug for en uddannelse, der var mindre teoretisk og mere praktisk. For jeg havde svært ved at relatere det, jeg lærte, til virkeligheden. Samtidig var universitetet stort, og som person foretrækker jeg et mindre sted, hvor folk kender hinanden, og jeg ikke bare er én blandt mange, siger Marie Nydal.

Cphbusiness skulle på samme tidspunkt til at åbne afdelingen Cphbusiness Hillerød i indkøbscenteret SlotsArkaderne, hvor studerende kan læse erhvervsakademiuddannelserne markedsføringsøkonom, serviceøkonom, financial controller, finansøkonom og handelsøkonom.

- Sammen med studievejlederen fra Cphbusiness fandt jeg frem til, at uddannelsen markedsføringsøkonom passede godt til mig. Både i forhold til faglighed og undervisningsformen, fortæller Marie Nydal.


Cphbusiness har to afdelinger i Hillerød. Cphbusiness Hillerød og Cphbusiness Laboratorie og Miljø. Læs om afdelingerne her:


Cphbusiness HillerødMarie Nydal studerede på Cphbusiness Hillerød, som åbnede i indkøbscenteret SlotsArkaderne i 2021.

Et helt specielt studiemiljø

På Cphbusiness Hillerød mødte Marie Nydal et uddannelsessted, som passede perfekt til hendes ønske om mindre rammer.

- Studiemiljøet er helt specielt. Underviserne kender dit navn, og du er i tæt dialog med dem om opgaver og projekter. Som studerende kom vi hinanden ved. Både på vores eget hold og på tværs af uddannelser, hvilket jeg enormt godt kunne lide, siger hun og fortsætter:

- Det betød meget for det sociale liv, og det betyder, at jeg i dag har et netværk, som består af fx handelsøkonomer, serviceøkonomer og financial controllere. Og det er fedt.

Undervisningen på Cphbusiness’ uddannelser er praktisk orienteret og ofte relateret til cases fra virkelige virksomheder. Det nød Marie Nydal godt af.

Cphbusiness Hillerød ligger lige i hjertet af byens erhvervsliv, så man taler og samarbejder med en masse virksomheder, som bor lige i nærheden. Jeg følte mig som en del af erhvervsmiljøet og lærte en masse forretningsfolk at kende, allerede inden jeg fik eksamensbeviset.
Marie Nydal
Markedsføringsøkonom

Er glad for, hvor hun er landet

Marie Nydal dimitterede i januar 2023, og måneden efter begyndte hun som Digital Marketing Manager i e-learning-virksomheden Grape. Her brugte hun fra start sine værktøjer fra uddannelsen til fx at analysere virksomhedens målgrupper og udvikle en marketingstrategi.

- Jeg var overrasket over, hvor godt jeg var klædt på til at gå direkte ind og bidrage. Men det var jeg, fordi jeg havde lavet analyser og udarbejdet strategier for mange andre virksomheder i løbet af uddannelsen, forklarer Marie Nydal, som er glad for, hvor hun er landet.

- Det er vildt spændende at være så stor en del af marketingindsatserne i en virksomhed allerede, siger hun.

Læs mere om erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom

Marie NydalSom Digital Marketing Manager har 24-årige Marie Nydal været med til at udvikle Grapes marketingstrategi.